Woonbootvereniging Amsterdam

De Woonbootvereniging Amsterdam komt op voor de belangen van alle woonbootbewoners in de stad en laat zich daarbij structureel ondersteunen door haar huisadvocaat. 

Wij maken de visies, ontwikkelingen en besluiten van gemeente en overheid inzichtelijk en houden scherp in de gaten wat de gevolgen kunnen zijn voor Amsterdamse waterbewoners.

Onze missie is de best georganiseerde bewonersgroep van Amsterdam te zijn en een waardevolle gesprekspartner voor de gemeente.

Een actieve vereniging

Er kan de komende jaren veel veranderen voor waterbewoners in Amsterdam. Wij houden de vinger aan de pols, informeren leden over zaken als regelgeving, rechtspositie en nieuwe ontwikkelingen, en komen in actie als dat nodig is.

De vereniging stelt nadelige plannen ter discussie, spreekt in bij raadsvergaderingen en heeft zitting in relevante commissies.

vervanging 06
vervanging 05

Voor alle Amsterdammers

Steeds meer woonbotenbeleid wordt door de centrale stad bedacht en uitgevoerd. Daarom is drie jaar geleden de Woonbootvereniging Amsterdam opgericht. Wij onderscheiden ons van andere woonbootverenigingen in Amsterdam doordat wij opkomen voor alle woonbootbewoners in de stad.

En omdat we goed georganiseerd zijn en inmiddels meer dan driehonderd leden hebben, is de Woonbootvereniging Amsterdam een club waar rekening mee moet worden gehouden.

Juridisch fonds

Voor de juridische ondersteuning is een fonds opgericht, dat op dit moment wordt gefinancierd met vrijwillige bijdragen van de leden. Indien nodig wordt het fonds aangevuld middels een crowdfunding onder de leden.

grachten-05
vervanging 03

Huisadvocaat

De vereniging laat zich adviseren door een gespecialiseerde advocaat die ondersteuning biedt bij ingewikkelde juridische vraagstukken met een breed belang. De huisadvocaat is aanwezig op ledenvergaderingen om in gesprek te gaan met leden.

Voor individuele kwesties kun je de huisadvocaat zelf benaderen. De advocaat heeft veel ervaring in juridische issues rond woonboten. Bij individuele zaken kan geen beroep worden gedaan op het juridische fonds van de vereniging.

Word lid

Samen dingen voor elkaar krijgen, heel diverse mensen ontmoeten en gezelligheid, dat is de Woonbootvereniging Amsterdam. Wil je lid worden? Dat kan al voor 35,00 euro per jaar.

Ledenvergadering en bijeenkomsten

Als lid van de Woonbootvereniging ben je natuurlijk van harte uitgenodigd op onze ledenvergaderingen en evenementen. Die bijeenkomsten zijn niet alleen nuttig en informatief, het is ook een gezellige manier om andere waterbewoners te leren kennen.

Lidmaatschap

€ 35per jaar
kaartje-amsterdam

Lokale verenigingen

Er zijn al heel wat woonbootverenigingen die zich richten op een bepaald gebied in Amsterdam. Die verenigingen en comités steunen we van harte, een handig overzichtskaartje vind je binnenkort hier.