Team

Bestuur

SANDER RUTTEN
Voorzitter & Projectleider a/i Wabo en nulmeting

Als watersporter ben ik opgegroeid tussen de weilanden en koeien. Mijn droom was een ‘huis’ aan het water, wat ik heb weten te realiseren met een drijvende woning vermomd als Coaster aan de Levantkade in het Oostelijk Havengebied! Ik werk als zelfstandig consultant in public affairs, strategy & marketing en was vice-voorzitter van Amsterdam Gastvrij. Met al deze ervaring zet ik me in voor de WVA omdat er nu voor de waterbewoners hele belangrijke dossiers spelen als precario, verduurzaming en financiering. Door samenwerking met de vele woonvloten die Amsterdam rijk is en effectieve beïnvloeding van beslissers zie ik kansen om onze gezamenlijke belangen hierin te behartigen en veilig te stellen.

E-mail: sander@woonbootverenigingamsterdam.nl

Mobiele telefoon +31(0)637138234

JANTIEN DE LAAF
Secretaris

Ik woon inmiddels 30 jaar op een woonboot in Amsterdam. In 2000 verhuisde ik met schip en gezin naar het Oostelijk Havengebied. Daar heb ik samen met andere bewoners de Werkgroep erfpacht en het Zeeburgs Botenoverleg opgezet en geleid. Met deze organisatie gaf ik beleidsadviezen waaronder over het verplaatsingsprotocol.
Als jurist bestuursrecht ben ik inmiddels goed op de hoogte van woonbootzaken. Ik heb zitting gehad in de klankbordgroep Waterwonen waar ook de  Schepen Binnenstad Amsterdam, en de Landelijke Woonboot Organisatie bij betrokken waren.

Ik heb me aangesloten bij de WVA omdat ik hoop met mijn kennis misschien nog iets kan betekenen voor woonbootbewoners in de stad en wellicht landelijk. Ik hoop op een gezellige organisatie die ook tanden durft te laten zien en haar leden adequaat kan ondersteunen.

E-mail: jantien@woonbootverenigingamsterdam.nl

KEES REUREKAS
Secretaris

Heeft sinds 1993 een woonboot aan de Oostenburgergracht, sinds 2017 op een nieuwbouw schip, na 5 jaar gesteggel met gemeente Amsterdam, Waternet en de Welstandscommissie

Vaart sinds zijn opleiding aan de Hogere Zeevaartschool Amsterdam begin jaren tachtig door de stad.

Houdt zich bezig met bestuurssecretariaat & IT.
Werkzaam in supply chain management, ambitieus doe-het-zelver.

REINIER TE GROEN
Penningmeester & Projectleider a/i Kades

Wonen op het water in Amsterdam is landelijk wonen met de voordelen van de mooie binnenstad. 

Vanaf het moment dat ik met mijn gezin op water woon, ervaar ik dat er meer rechtszekerheid voor woonboten nodig is. 

Vandaar dat ik samen met de WVA wil opkomen voor de belangen van alle waterbewoners, wil ik bouwen aan duurzaam wonen en zet ik me in voor redelijk beleid en zorgvuldige regelgeving. Want samen staan we sterk.

E-mail: reinier@woonbootverenigingamsterdam.nl

Lizet2

LIZET BAARS
Communicatie

Ik woon inmiddels bijna 15 jaar in Amsterdam op mijn woonark. Waarom een ark? Ik sport, leef en werk het liefst op het water. Destijds liep ik hier toevallig tegenaan, maar wil nooit meer anders!

Waarom de WVA? Wonen is ook voor woonbootbewoners een basisbehoefte. Aan deze basisbehoefte wordt elke keer weer getornd: het belang van woonbootbewoners komt steeds opnieuw – en steeds meer – in het gedrang in Amsterdam. Met mijn achtergrond als juist, belangenbehartiger – en als voormalig public affairs manager – maak ik me graag sterk voor dit belang!

E-mail: lizet@woonbootverenigingamsterdam.nl

RIK
ICT & Projectleider Particuliere-verhuur 

Woonboot-bewoners zijn meestal ondernemende en handige types. Dat komt omdat het wonen op een woonboot iets meer risico meebrengt, maar ook heel veel oplevert. Een mooi uitzicht, licht gewiebel wanneer het waait en dan die sloep of andere boot (kano in mijn geval) voor de deur. Je hebt wel meer onderhoud, en je moet je er prettig bij voelen dat je je in een onontgonnen gebied van de wet begeeft. De meeste regels (huisvestingsverordeningen, onroerende zaak belasting) waren namelijk niet van toepassing op boten, en van die situatie hoeft niet zomaar afstand van gedaan te worden. Daarom coördineer ik graag onze succesvolle advocaten die onze rechten helpen verdedigen! Daarnaast was ik een trotse mede-organisator van de eerste Duurzame Woonboot Dag, en adviseer ik op het gebied van de WVA processen- en tooling.

E-mail: rik@woonbootverenigingamsterdam.nl

MICHEL GROEN
Projectleider Precario

Mijn uit de hand gelopen hobby is meubels lassen (en smeden) in de werkplaats op mijn woonschip, de MS Kwiek, voormalig kustvaarder in 1926 gebouwd in Groningen. Die heb ik  ruim dertig jaar geleden gekocht en is nooit af. Kan nog steeds varen maar gezien alle regelgeving is de vraag hoe lang nog… Ik heb onderhand veel ervaring op gedaan met corrosie bestrijding op (stalen) schepen (impressed current), want rust roest….

In het dagelijkse leven ben ik consultant als hydrogeoloog/geofysicus wat zoiets is als een moderne wichelroede loper. Voor de WVA heb ik mij verdiept in het dossier precario.

E-mail: michel@woonbootverenigingamsterdam.nl

BOB VAN WELY
Projectleider Verduurzaming & Welstand

Sinds 2017  woon ik in een duurzame viskotter in de Oude Houthaven. Uitzicht over het IJ, zwemmen naast je schip, een glaasje wijn op je dek in de zon, het is alsof je het hele jaar op vakantie bent!

Werkzaam als architect heb ik me gespecialiseerd in duurzame woonschepen. Vooral bestaande schepen verbouwen tot een comfortabel en duurzaam woonhuis heeft mijn passie.

We moeten allemaal van het aardgas af. Een gezamenlijke aanpak, door de WVA ondersteund, moet dit mogelijk maken. Daar ga ik mij hard voor maken. Daarnaast is er veel onbegrip bij bewoners, maar ook bij architecten over de toegepaste welstandsnormen. Vanuit de WVA staan we sterker in de discussie met de gemeente.

E-mail: bob@woonbootverenigingamsterdam.nl

FRISO AARTSE – Webdesigner – redacteur
CARLA BEEKMAN – Webidee – redacteur
CASSANDRA HENSEN – Bestuursadviseur
MARTIJN PANTLIN – Webdeveloper
ELWIN LOOIJE – Algemene ondersteuning